Tandverzorging


HAB

Hondentrimsalon

Almere Buiten

Tandverzorging

Tandenreiniging en mondhygiëne voor uw hond.


Negen op de tien honden hebben problemen met hun tanden veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Een behandeling onder narcose bij de dierenarts is een vervelende ingreep voor uw hond. 

U kunt nu bij ons het gebit van uw hond laten reinigen en de tandplak laten verwijderen zonder narcose. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciale tandenborstel en krabber.

Voorwaarde is dat de hond het toelaat dat er in zijn/haar bek wordt gewerkt.


Hoe werkt de borstel?


De tandenborstel doodt bacteriën door middel van 96 miljoen geluidsgolven per minuut, in combinatie met een geleidende tandpasta, en breekt tandsteen en tandplak af. Het doodt bacteriën op de tanden en in het tandvlees tot 12 mm diep.

Na de behandeling is de tandplak makkelijk afbreekbaar en kan zelfs door het kauwen op een stevig bot afbreken.


Bacteriën veroorzaken de alom bekende zwavelachtige stank uit de bek van een hond. Door het doden van deze bacteriën en het verwijderen van de tandplak zal de stank dan ook afnemen.


Het krabben gebeurt enkel aan de buitenzijde van het gebit, omdat de hond de binnenzijde meestal niet toelaat. Bijkomend voordeel is dat de tandplak over het algemeen aan de buitenzijde zit. En aan de binnenzijde kan de tandenborstel met geluidsgolven wel zijn werking doen, dus bacteriën doden en tandplak poreus maken waardoor het door kauwen makkelijk afbreekt.


Emmi-Pet werkt bij:


•Tandplak

•Ontstoken tandvlees / Parodontitis

•Stank uit de bek
Behandeling


Afhankelijk van de hoeveelheid tandplak en ontsteking-vorming zal de hond na de eerste behandeling nog 1 of meerdere keren moeten terugkomen.(1 x per week)

De behandeling duurt gemiddeld een half uur, de 1e keer vaak iets langer.

Daarna kan het gebit bij gehouden worden om de 3 maanden, eventueel gelijtijdig met een trimbeurt.Behandeling bij Hondentrimsalon Almere Buiten:


-Aanschaf tandenborstel eenmalig per hond t.w.v. 14,95 euro.

-Gelijktijdig met een trimbeurt is een behandeling 17 euro per   half uur

-Een losse behandeling is 25 euro per half uur


Copyright © All Rights Reserved