Trimwedstrijd

Trimwedstrijd

Sinds 2015 heb ik twee Bichons en sinds 2018 een derde erbij. Met één daarvan zal ik regelmatig meedoen aan trimwedstrijden.

Het belangrijkste voor mij is het plezier voor ons beide om dit te doen. Ollie is van jongs af aan gewend om regelmatig op de trimtafel te staan en hij geniet dan ook van de aandacht.


In november 2015 heb ik twee dagen een demonstratie en training bijgewoond in het trainingscenter van Ilse Kleton. Ilse is een expert op het gebied van Bichons en heeft daar vele wedstrijden mee gewonnen.

So You Think You Can Groom & Dutch United Groomers 2016

foto: Thea Luthart

Oster Dreamteam Grooming Challenge 2016


foto: Thea Luthart

Oster Dreamteam Grooming Challenge 2017

Met een groep van 4 trimmers vorm je een team met een gezamelijk thema. Wij waren de Eurogroomers waarbij we verkleed waren in een beroemdheid of landgerelateerde kleding. De Bichon is Frans en werd in de tijd van Napoleon opnieuw populair in Frankrijk.

foto's: Thea Luthart

Top trimfestijn! van Groomteam The Netherlands. Augustus 2017

Vanuit een blok schuim knip je een hondenras naar keuze. Het mag een creatieve hond zijn of een rasechte. Bij een rasechte, zoals mijn Bichon, wordt er kritisch gekeken naar de juiste raseigenschappen.

1e Plaats !

foto : Frank den Dunnen

Around the Clock 2018

Categorie Modeldog (nephond): Op een nephond mag je je helemaal uitleven. Ik heb een hippiehond gemaakt. Erg leuk om te doen, ik heb al weer een idee voor volgend jaar.

Zwolle grooming 2018

Open klasse : 1e plaats

Around the Clock 2019
1e plaats Modeldog (nephond)

foto : Frank den Dunnen

StayHome Grooming Contest Europe 2021
2e plaats Kampioensklasse

StayHome Grooming Contest Europe 2021
1e plaats Modeldog (nephond)