Workshop


Workshop

"Eigen hond trimmen"


Altijd al uw eigen hond willen trimmen? Dan is dit nu de kans om het te leren. 

Het is ontzettend leuk om te doen, u bespaart geld en het is niet altijd makkelijk om een trimsalon te vinden die aan uw eisen voldoet.

In een ééndaagse workshop leert u onder een gediplomeerd trimmer de basis voor het trimmen van uw hond. Daarna kunt u thuis uw technieken verfijnen door het regelmatig te blijven doen. 

U werkt met een trimschema welke afgestemd is op uw eigen hond. 

Welke honden kunnen meedoen?

Alle honden met een knipvacht, bijvoorbeeld Maltezer, Shih Tzu, Havenezer, Lhasa Apso, Kruisingen (Boomers) met een knipvacht, Bichon Frisé, Labradoodle, Goldendoodle, Cockapoo, Poedel, etc.

Alle honden met een uitdunvacht, bijvoorbeeld Retriever, Spaniël, Setter.

Geen ontwolhonden en plukhonden, bijvoorbeeld Huski, Herders, Newfoundlander, Middenslag, grote Keeshond, ruwharige honden etc. 

Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen. 


Wat leert u op zo'n dag?

U leert de basistechnieken voor het knippen of scheren van uw eigen hond. Ik zeg 'basistechnieken' omdat het daarna ook oefenen thuis is om het nog beter onder de knie te krijgen. De één heeft er nu eenmaal meer handigheid in dan de ander.
Ook kan ik veel tips geven om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen.
Daarnaast krijgt u informatie over het onderhoud van uw eigen ras of kruising. En u leert welke gereedschappen u het beste kunt gebruiken.


Wat moet ik meenemen?

In ieder geval uw hond. Deze moet gewassen en uitgeborsteld zijn. Een hond met klitten dient eerst ontklit te worden. Heeft de hond alsnog klitten, dan gaat er veel tijd zitten in het ontklitten en dus ten koste van uw trimtechnieken. Een hond met veel klitten zal geweigerd worden of u leert uw hond volledig kort te scheren.

De hond mag geen vlooien of andere parasieten hebben en dient goed uitgelaten te zijn. 

Breng eten of iets lekkers voor de hond mee. 

Proffesioneel materiaal en gereedschap is hier aanwezig. U ontvangt een trimschema met betrekking tot uw eigen ras of kruising.


Wanneer is de workshop?

De workshop gaat door als er 3 aanmeldingen zijn. Anders wordt er een andere datum vastgesteld.

Datums 2022: 

zaterdag 17 september 2022 (vol)

zaterdag 29 oktober 2022 (nog 1 plek)

Hierna zal pas weer in het voorjaar de workshops van start gaan. Ter zijner tijd zullen er nieuwe datums volgen.


Wat zijn de kosten?

Kleine hond = € 130

Grote hond = € 140

Alleen kijken = € 50 (gelieve apart in te schrijven)

Na de bevestiging van mijn kant gelieve binnen twee weken te betalen. Als u daar geen gehoor aan geeft wordt uw plek aan iemand anders gegeven.


Verdere informatie?

De dag begint om 9.30 uur en eindigt om 15.00 uur. Er is koffie en thee aanwezig en u ontvangt een lunch.

Annuleren kan enkel tot 3 weken voor de datum van de workshopdag. Bij annulering met inachtneming van deze 3 weken wordt het lesgeld, minus €25 administratiekosten, terugbetaald. Na deze 3 weken tot 1 week voor de datum van de workshop zal €50 euro administratiekosten in rekening worden gebracht. Als er geannuleerd wordt bij minder dan een week voor aanvang zal geen lesgeld worden terugbetaald.

De cursist is ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de eigen hond. Hondentrimsalon Almere Buiten is nimmer aansprakelijk voor eventueel letsel, vermissing of zelfs overlijden van de hond welke door de cursist wordt meegebracht.
Honden met gedragsproblemen moeten wij helaas weigeren.
Inschrijfformulier


U ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging.

Huisgenoten of bekenden die willen meekijken gelieve apart in te schrijven.